Βλέπεις μικρό κατσαριδάκι στην κουζίνα;

Βλέπεις μικρό κατσαριδάκι στην κουζίνα;

Είναι συχνό φαινόμενο ειδικά το καλοκαίρι να βλέπουμε μικρές κατσαρίδες στην κουζίνα και σπανιότερα σε άλλα σημεία κοντά της.
Το ψιλό κατσαριδάκι ζει κυρίως σε μεμονωμένες περιοχές, με υψηλή υγρασία και ζέστη όπου δεν τις ενοχλεί κανείς και υπάρχει σκοτάδι.
Είναι ανώφελο να προσπαθήσετε να το καταπολεμήσετε με Spray εντομοκτόνου, ότι αποτέλεσμα έχετε θα είναι προσωρινό. Η βιολογία της μικρής κατσαρίδας (Blattella germanica) είναι διαφορετική από την μεγάλη που γνωρίζετε.
Οι κατσαρίδες αυτού του είδους πολλαπλασιάζονται γρήγορα, καθιστώντας σημαντική την ανάγκη για αποτελεσματικά μέτρα ελέγχου και εξόντωσης όταν εμφανιστούν σε εσωτερικούς χώρους.
Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε στο σπίτι σας το γερμανικό κατσαριδάκι.

Για επαγγελματική καταπολέμηση της μικρής κατσαρίδας επικοινωνήστε με τους γεωπόνους μας στην ΤΕΖΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ στο Ηράκλειο Κρήτης και στο τηλ. 6932989892

 1. Εντοπισμός των Πηγών:
 2. Καθαρισμός και Σφουγγάρισμα:
  • Καθαρίστε προσεκτικά τον χώρο και σκουπίστε όπου χρειάζεται. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη τροφής και υγρασίας.
 3. Σφράγιση Ρωγμών:
  • Σφραγίστε όλες τις ρωγμές, σχισμές και ανοίγματα γύρω από παράθυρα, πόρτες και σωληνώσεις.
 4. Αφαίρεση Πηγών Τροφής:
  • Κλείστε τρόφιμα σε σφραγισμένα δοχεία και αποθηκεύστε τα σε ασφαλή μέρη.
 5. Χρήση Παγίδων:
  • Χρησιμοποιήστε παγίδες κατσαριδών για να αποτρέψετε την εξάπλωση τους.
 6. Εφαρμογή Χημικών Προϊόντων:
  • Χρησιμοποιήστε ειδικά χημικά προϊόντα για την εξόντωση των κατσαριδών. Σπρέι, gel ή σκόνες είναι κοινά προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες στη συσκευασία.
 7. Επαναλαμβανόμενη Εφαρμογή:
  • Επαναλάβετε την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης για μερικές εβδομάδες για να εξασφαλίσετε ότι έχετε εξαλείψει την πρόκληση.
 8. Που κρύβεται το γερμανικό κατσαριδάκι
  Βρείτε τις πηγές των κατσαριδών. Συνήθως κρύβονται σε ρωγμές, σχισμές, πίσω από ηλεκτρικές συσκευές, και σε άλλα κρυφά μέρη. Επικεντρωθείτε στα μέρη που παρέχουν τροφή και υγρασία.

Επικοινωνήστε με την ΤΕΖΑ Απολυμαντική
Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει ή είναι σοβαρό, μπορεί να είναι σκόπιμο να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία απεντομωτή.
Εμείς στην ΤΕΖΑ Απολυμαντική είμαστε στη διάθεσή σας για ερωτήσεις απολύμανσης – απεντόμωσης που έχετε.

The German cockroach (Blattella germanica)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *